full screen background image
  
Search
Thursday 13 June 2024
  • :
  • :

External Event – Embracing Students-as-Partners in Higher Education: Challenges and Opportunities in Hong Kong’s Cultural Context

Challenges and Opportunities in Hong Kong’s Cultural Context

Abstract
Involving Students-as-Partners (SaP) in teaching and learning is an essential strategy that encourages students to take learning steps outside their comfort zone. SaP is a close collaboration between students and teachers to enhance teaching and learning by actively including students in the educational process. Effective SaP implementation with recognition of potential barriers faced is crucial for the success of this collaborative relationship between teachers and students. This workshop aims to (1) explore the concept of SaP in Higher Education in the Hong Kong context; (2) identify potential options for SaP in Higher Education; (3) address potential barriers and challenges for diverse types of SaP initiatives; (4) provide practical experience for teachers to engage in SaP design and (5) illustrate the impact on students with implementing SaP. Teachers could gain practical tips on SaP through small group case discussions, experience sharing and simulated mock designs of SaP projects. At the end of the workshop, teachers may consider applying SaP initiatives in their academic activities in Higher Education.

Event Programme
Date: Friday, 12 January 2024
Time: 2:30 pm – 5:30pm
Venue: LSK 515, 5/F, Lee Shau Kee Building, CUHK
Language: English
Speakers:

  • Professor LEE Vivian (Associate Professor, Centre for Learning Enhancement And Research, CUHK)
  • Dr. LAU Peter, EdD, FHEA (Lecturer, Teaching and Learning Innovation Centre, HKU)

Capacity: 60 Seats
Registration: https://forms.gle/aXcSdLsJKCj2vaUs9

 
Time (HKT)
Details
Guest Speakers
2:30 pm – 2:40 pm
(10 min)
Welcome and introduction Professor Vivian LEE
CLEAR, CUHK
2:40 pm – 4:15 pm
(95 min)
Introduction to SaP (5 min)
Hands-on tasks (75 min)
Sharing and feedback (10 min)
Round-up (5 min)
Dr Peter LAU
TALIC, HKU
4:15 pm – 4:35 pm
(20 min)
Networking Break
4:35 pm – 4:40 pm
(5 min)
Introduction to Student Sharing Session Student Emcee
4:40 pm – 4:55 pm
(15 min)
HKU Students’ Sharing on Students-as-Partners Experience HK students
4:55 pm – 5:10 pm
(15 min)
CUHK (CU CHAMPION) Students’ Sharing on Students-as- Partners Experience CUHK students
5:10 pm – 5:30 pm
(20 min)
Q&A session Moderator:
Professor Vivian LEE
CLEAR, CUHK

For information, please contact:
Ms. Bobo SUEN
Email: kaposuen@cuhk.edu.hk.